ДПС заговори за етнически конфликт

Председателят на ДПС Лютви Местан обвини Бойко Борисов, че не иска да отива на избори в спокойна среда

156 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Протестирам срещу опита ритуално да се злепостави един политик като Ахмед Доган. Възразявам партията, създадена от него, да бъде въвлечена в сценарий за тясно партийни цели. Така председателят на ДПС Лютви Местан отговори на изказването на Бойко Борисов, че Ахмед Доган е поръчал атентат срещу премиера.

"Ако това беше истина щеше отдавна да е огласено и официално да са предприети действия. Това е активно мероприятие за въвличане на страната в етнически конфликт", каза Местан.

Според него ГЕРБ подклаждат етнически конфликт, защото "спокойната среда е ужас" за тях. "Защото в спокойна среда ще загубите изборите", каза още премиерът.

Лютви Местан обвини ГЕРБ, че нарочно са докарали тракторите и протестиращите пред парламента, за да нагнетят граждански конфликт. "ГЕРБ и парламентарното общество на ГЕРБ е в политическо небитие. Това е най-грозната част от политическата история на България", каза лидерът на ДПС.

"Искам да добавя от името на ДПС и се обръщаме към президента на България, да влезе в ролята си на глава на нацията и да поеме своята отговорност за осигуряването на гражданския мир. За да могат изборите и политическите процеси да протичат в спокойна среда", завърши Местан.

Подкрепи Economic.bg