Danone съкращава персонал в Европа

Ще бъдат освободени 900 служители в 26 европейски страни

136 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Eдин от лидерите на европейската хранителна индустрия - Danone, обяви планове да съкрати 10% от служителите си. Мерките целят намаляване на разходите с около 200 млн. евро в периода до 2014 г. Като причина за популярната мярка се посочва неблагоприятната икономическа обстановка в страните от Стария континент, съобщава ИТАР-ТАСС.

Компанията отчете ръст на оборота за 2012 г. от 5.4%, като по този начин за първи път прескочи психологическата бариера от 20 млрд. евро, достигайки 20.8 млрд. евро. Нетна печалба е в размер на 1.8 млрд. евро. Данните са представени в годишния доклад за резултатите на компанията, публикуван днес.

"2012 г. приключи по-добре от очакваното", каза главеният финансов директор на Danone Андре Терис. Според компанията най-големият успех е постигнат на пазарите на развиващите се страни, които са донесли около 60% от приходите. В Европа търсенето значително е намаляло - в края на годината продажбите отчели спад с 3%.

Административната реформа предвижда през следващите 2 години да бъдат освободени 900 служители в 26 европейски страни. Съкращенията ще засегнат предимно управленски позиции.

Подкрепи Economic.bg