Сашо Диков на мястото на Карбовски в Нова Tелевизия

Програмният директор на Канал 3 ще води "Дикoff" в събота между 16 и 19 часа

232 ~ 2 мин. четене

Програмният директор на "Канал 3" Сашо Диков ще води предаване по "Нова телевизия", което ще се казва "Дикoff" и ще се излъчва в събота между 16 и 19 ч. Това става ясно от съобщение на телевизията и продуцентите. Новата програма започва от 2 март.

Дикoff ще се излъчва на мястото на "Директно" и "Отечествен фронт" на Карбовски, който премина в ТВ7. Продуцентска къща "Телеман" допълни, че срещу Карбовски до този момент има заведени 7-8 иска.

Новият водещ запазва работата си в Канал 3 и определи проекта като "едно седмично задължение, което имам всяка събота между 16 и 19 ч.". Екипът на новото предаване обещава то да е "по мярката на водещия - мъжкарско, безкомпромисно и често". "ДикOFF" ще продължи да следва принципа, който именно екипът на продуцентската къща наложи в родния ефир - да среща "горната" и "долната" земя, да пита първата дали е щастлива, когато вижда как живее втората. Ще показва тези, от които зависи и тези, които зависят - и винаги ще ни среща с неочакваните моменти, в които тези зависимости се преобръщат.

"Сашо Диков e журналист, който винаги е в окото на бурята, никога не е правил компромис с принципите си, никога не се е страхувал да задава въпросите, които други не биха задали, да застава зад каузите, с които други не биха се ангажирали. Всичко това ни кара да вярваме, че повече от всеки друг той има правото да говори и най-важното - има какво да каже. Затова решихме, че е настъпил моментът, в който да му дадем думата", коментира продуцентът на "Телеман" Боян Петков за избора на водещ.

Сашо Диков и Канал 3 предаваха протестите на живо от самото им начало не само в столицата, но и от останалите градове на страната.

Подкрепи Economic.bg