Данъчните приходи ще са с 1.4 млрд. лв. повече в Бюджет 2014

Финансовата рамка ще е готова до края на тази седмица, увери Корнелия Нинова

96 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Заложените данъчни приходи в държавния бюджет за следващата година са с 1.4 млрд. лв. повече. Очаква се финансовата рамка на държавата да е готова до края на тази седмица, стана ясно от думите на депутата от "Коалиция за България" Корнелия Нинова.

"До края на седмицата бюджетът трябва да е факт. Тази среща (среднощната среща между БСП и ДПС по повод съставянето на Бюджет 2014 - б.а.) беше за последни уточнения на цифрите и харчовете. Бюджетът е разумен. Разходите са покрити с достатъчно приходи. Залагаме с 1.4 млрд. лв. повече приходи от данъци. Тези пари ще дойдат от нормалното икономическо развитие, борбата със сивата икономика и борбата с контрабандата. Това е един компактен пакет от мерки, който съм сигурна, че ще проработи", разясни в ефира на TV7 Корнелия Нинова.

Тя обеща още, че данъкът върху лихвите по депозитите ще падне до 3 години. Според Нинова кабинетът прави всичко възможност да осигури коледни добавки. Тя не пропусна да отбележи, че се работи с бюджета на Симеон Дянков, в който не е предвиден и един лев за това.

Правителството няма да избяга от обещанието си да осигури и нови 250 хил. работни места.

Подкрепи Economic.bg