Джулиан Асандж създаде партия "Уикилийкс"

Формацията ще представи седем кандидати за Федералния сенат на Австралия

Основателят на сайта „Уикилийкс" Джулиън Асандж формира политическа партия за участие в планираните за тази година избори за горната камара на австралийския парламент.

„Да спечелим места в сената на Австралия би било равносилно да поставим в сената най-добрите австралийски журналисти, занимаващи се с независими разследвания”, заявява Джулиан Асандж пред изданието, като добавя, че политиците в Канбера се страхуват най-много от това.

Асандж обяви това чрез видео конферентна връзка от посолството на Еквадор в Лондон, където той се укрива от миналата година. Британските власти настояват Асандж да бъде депортиран в Швеция, където той е обвинен в сексуално насилие.

Джулиън Асандж посочи, че неговата партия ще се нарича „Уикилийкс" и ще представи седем кандидати за Федералния сенат на Австралия. Партийният списък ще се оглавява от самия Асандж. 

"По този начин нашите позиции винаги ще отазяват една честност, добра правителствена политика и ще защитава интересите на всички австралийски граждани" каза още той.

Парламентарните избори в Австралия са насрочени за 14 септември.

Коментари: 0