Днес ще раздадат помощите в Перник

Осигурени са 1 млн. лв.

6420 ~ 1 мин. четене

Изплащането на помощите в селата Мищица и Дивотино, в Радомир и Владя ще приключим още днес. Това увери в интервю за TV7 социалният министър Тотю Младенов, който лично проследи как протича изплащането на еднократната помощ от 325 лв. на всички лица и семейства, пострадали от земетресението на 22 май и последвалите го вторични трусове.

Молбите, които се подават днес, вероятно ще ги обработим до понеделник. Непрекъснато се правят огледи от общината и Агенцията за социално подпомагане. Когато се установи, че има щети даваме тази помощ. Парите ги има. Министерски съвет отпусна 1 млн. лв. На този етап мисля, че са достатъчни. В хода на акцията ще преценим дали са нужни още средства, добави министър Тотю Младенов.

Това е земетресение. Уплахата е за всички. Това е бедствие и щетите не са нанесени според доходите на хората. 325 лв. е първоначална помощ и следващата комисия вероятно ще даде становище дали са нужни още средства, обясни Младенов.

Областният управител на Перник Иво Петров каза, че в Перник има три каси, в които се изплащат парите, а в селата Мищица и Дивотино помощите ще се изплащат в пощенските станции.

Молбите от пострадалите ще се приемат до месец след земетресението. Социално слабите семейства ще получат помощите си "на ръка".

Подкрепи Economic.bg