Дянков ще преподава в Харвард

Бившият финансов министър ще чете лекции по политика и ще бъде със статут на преподавател, който гостува за определен курс

Автор: Божидара Иванова

Бившият финансов министър Симеон Дянков ще чете лекции в едно от най-авторитетните висши училища в света – Harvard Kennedy School. Това съобщи на сайта си университета, като се уточнява, че той ще чете лекции по политика (public policy). Дянков ще бъде в Харвард със статут на т.н. adjunct lecteur, т.е. преподавател, който гостува за определен курс. Той ще помага и за дипломните работи на няколко студенти.

Представянето на бившия финансов министър на България е под формата на интервю в сайта, в което той споделя, че се вписва в традицията на университета да привлича бивши лидери, които да споделят опита си със студентите. Дянков споделя, че най-новата сфера, в която работи с харвардските си колеги Рема Хана и Сандра Секейра е корупцията. По думите му в момента той пише книга „Inside the Euro Crisis”, описваща различните опити за разрешаване на кризата в Европа.

„Ще бъде забавно, мога да използвам опита си и от работата ми в Световната банка и от мандата ми в българското правителство, както и от изследванията, които съм правил през последните 15 години“, заяви Дянков.

Той обяснява, че значително е обновил тематиката, за да включи изследвания и върху работата на политически лидери за реформите и промяната, значението на медиите в лобирането за промяна, както и любимата му тема за регулаторна промяна.

Коментари: 0