Apple: Не използвайте зарядни от други производители

Компанията е разтревожена от последните два инцидента в Китай, довели до смъртта на 23-годишна жена и тежко състояние на 30-годишен мъж вследствие на токов удар при ползване на iPhone

Автор: Божидара Иванова

Технологичният гигант Apple призова потребителите на iPhone да не ползват зарядни от други производители. Компанията е разтревожена от последните два инцидента в Китай, довели до смъртта на 23-годишна жена и тежко състояние на 30-годишен мъж вследствие на токов удар при ползване на iPhone.

След инцидентите, компанията публикува подробни инструкции с изображения на своя китайски сайт, които ще помогнат на потребителите да разпознаят фирмените зарядни устройства. След проведени съвместни разследвания на Apple и китайските власти, се предполага, че инцидентите се дължат на употреба на неоригинални зарядни устройства.

Официално все още не са обявени резултатите от разследването, но появата на инструкциите на сайта на Apple подсказват за причината за смъртния случай и това може да се счита за официален отговор на обществеността. За втория инцидент още в самото начало бе съобщено, че мъжът е използвал за своя iPhone неоригинално зарядно от друг производител.

Коментари: 0