Психологията е най-желаната специалност в СУ

Над 3500 от българските вишисти искат да изучават специалност „Психология“, а предвидените места в университета са едва 60

Автор: Божидара Иванова

За поредна година психологията е най-желаната специалност в Софийския университет. Това съобщи на пресконференция днес зам.-ректорът на университета доц. Мария Шишиньова. Над  3500 от българските вишисти искат да изучават специалност „Психология“, а предвидените места в университета са едва 60.

Любопитен факт е, че правото, което е на почит в университета, остава с доста ниски балове и не се радва на голям интерес. Тази година желаещите да получат висше образование в университета са се увеличили с 400 души. Кандидатите са 11 253, а миналата година са били 10 829. Кандидатстващите от мъжки пол са с по-слаби резултати от миналата година.

Интересен факт е, че педагогическите специалности тази година са сред най-желаните в университета. Сравнително голям брой кандидат-студенти са ги посочили като първо желание. След тях се нареждат публична администрация, английска и българска филология. Той ще чете лекции в курса политики и развитие.

Коментари: 0