Facebook променя дизайна на 7 март

Нововъведенията ще засегнат новинарската страница (News Feed)

100 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Социалната мрежа Facebook ще промени новинарската си страница (News Feed) от 7 март. Компанията е насрочила пресконференция с покани до определени медии, като на събитието ще бъде представен новият дизайн, съобщава Business Insider.

"Новинарското поле, с непрестанния поток от снимки, клипове и коментари, качени от приятелите на съответния потребител, е една от трите опорни точки на социалната мрежа, наред с търсачката и потребителските профили", отчита изпълнителният директор и президент на Facebook Марк Зукърбърг.

Специалисти посочват, че основен проблем с промяната на новинарската страница ще бъде търпимостта на потребителите относно новите рекламни полета, които се очаква да бъдат въведени. Идеята на социалната мрежа е да направи промени, които да удовлетворят маркетинга, но и да не преминават границата на търпимостта на регистрираните в нея над 1 млрд. души.

Последният голям визуален ъпдейт на социалната мрежа датира от септември 2011 г. Оттогава насам компанията реализира няколко по-дребни промени като вкарването на малки рекламни съобщения в рамките на новинарското поле и подобрения в мобилната версия на социалната мрежа.

Подкрепи Economic.bg