Фамилия Версаче подготвя продажбата на 30% от модната къща

Сред кандидатите е бившият собственик на Gucci - Investcorp, както и Blackstone и лондонската компания за дялово инвестиране Permira, която притежава Hugo Boss

188 ~ 1 мин. четене

Фамилия Версаче покани предприе стъпка по продажбата на дял от едноименната модна къща, канейки фондовете за дялови инвестиции да направят втори кръг на конкурентни оферти в края на този месец, съобщава Financial Times, позовавайки се на свои източници.

Сред кандидатите за 20- до 30-процентов дял от Versace е бившият собственик на Gucci - Investcorp, както и Blackstone и лондонската компания за дялово инвестиране Permira, която притежава Hugo Boss. Сред кандидатите за дела е и италианският стратегически фонд FSI и базираната в Париж група Ardian.

В края на миналия месец въпросните заинтересовани инвеститори бяха помолени да дадат индикативни цени и детайли за това как виждат съвместното управление с фамилията.

Предстоят срещи с мениджмънта на компанията, след което на 25 ноември кандидатите ще отправят новите си оферти. Офертите за една от последните независими италиански луксозни марки се очаква да оценят компанията на 850 милиона евро, или над 12 пъти печалбата преди лихви, данъци и амортизация, допълва FT.

Подкрепи Economic.bg