Френски министър: Държавата е тотално разорена

Министърът на труда Мишел Сапин направи неочакваното признание в радио интервю

256 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Франция е "тотално разорена". Неочакваното признание беше направено от министъра на труда на страната Мишел Сапин по време на радио интервю вчера. Новината шокира бизнес лидерите, пише британският The Independent.

"Има държава, но това е абсолютно разорена държава", заяви Сапин. "Затова и трябваше да приложим план за намаляване на дефицита и нищо не може да ни накара да се отклоним от тази си цел", посочи още той.

Изказването на Сапин вероятно ще постави в неловко положение президента Франсоа Оланд, който ще трябва да поправи потенциалната вреда на репутацията на неговото социалистическо правителство.

То също поставя под въпрос противоречивата политика на увеличения на данъците, заради която много предприемачи и знаменитости напуснаха страната.

Коментарите на министъра дойдоха на фона на опитите на Оланд да подобри имиджа на френската икономика, след като обеща да намали дефицита на страната чрез съкращаване на разходите с 60 милиарда евро през следващите пет години и с увеличение на данъците с 20 млрд. евро.

Подкрепи Economic.bg