Газпром придобива 11 бензиностанции

Сделката ще окаже влияние върху пазара на търговия на дребно с автомобилни горива

280 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Сръбското подразделение на "Газпром" - "НИС Петрол" (българското подразделение на "Газпром Нефт") ще придобие контрола върху 11 броя бензиностанции, собственост на "ОМВ България" ООД, "Бултранс Ойл" ООД и "Лайт Комерс" ООД. Това стана ясно от съобщение на Комисията за защита на потребителите (КЗК) за предстояща концентрация между "Нис Петрол" ЕООД и "ОМВ България".

Очаква се тя да окаже влияние върху пазара на търговия на дребно с автомобилни горива, се казва още в съобщението. Комисията следва да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение.

От КЗК отбелязват, че всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната.

"НИС Петрол" ЕООД е част от групата на "Нефтената индустрия Сърбия" АД. Дружеството осъществява дейност в областта на проучването, производството, рафинирането и търговията с нефт, петролни продукти и природен газ.

Подкрепи Economic.bg