Германската индустрия се оплака от цената на тока

Бизнесът поиска от канцлера Ангела Меркел да спре поскъпването на електроенергията

104 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Германската индустрия призова канцлера Ангела Меркел да спре повишаването на цените на електроенергията, предаде DPA. В своите доводи бизнесът изтъква, че сегашното и бъдещото поскъпване на електроенергията заплашва конкурентоспособността на най-голямата икономика в Европа.

"Със сигурност се нуждаем от достатъчно достъпна енергия на поносими цени", посочи Ханс Хайнрих Дрифтман, президент на Германската камара на промишлеността и търговията. Той говори пред водещи германски промишлени асоциации преди срещата им с Меркел на годишната конференция в Мюнхен.

Безпокойството от по-високите цени на енергията се пробужда, тъй като Меркел се опитва окончателно да оформи подробностите по амбициозния си енергиен план.

Целта на плана е да увеличи ролята на енергията от алтернативни източници, тъй като до 2022 г. Германия постепенно трябва да се откаже от ядрената енергетика.

Зелената революция на Меркел е ключова част от плана й за победа на предстоящите парламентарни избори през септември, отбелязва ДПА.

Подкрепи Economic.bg