Големи корпоративни сделки могат да върнат HP на върха

Анализите сочат, че HP ще продаде 23.5 млн. ноутбуци срещу 22 млн. за Lenovo

140 ~ 1 мин. четене

Благодарение на големи корпоративни сделки американският технологичен концерн Hewlett-Packard (HP) скоро може да си върне лидерската позиция на пазара за лаптопи.

Базираната в Пало Алто, Калифорния HP ще изпревари китайската Lenovo по брой продажби на преносими компютри през първите 10 месеца н 2013 г., твърдят източници от технологичната индустрия, цитирани от technews. Анализите сочат, че HP ще продаде 23.5 млн. ноутбуци срещу 22 млн. за Lenovo.

Плановете на HP са през цялата 2013 г. да продаде 28 млн. мобилни компютъра, като се очаква бизнесът на компанията да дръпне, благодарение на увеличените продажби в корпоративния сегмент през втората половина на годината.

Големи ODM производители, като тайванските Quanta Computer и Inventec, също очакват ръст на поръчките за корпоративния сектор през второто полугодие, тъй като много предприятия ще пристъпят към обновяване на компютърната си техника.

Microsoft ще прекрати поддръжката на Windows XP през април 2014 г., което ще стимулира компаниите да направят преход към Windows 7 и да купят нови компютри под управление на тази операционна система.

Подкрепи Economic.bg