Google Street View ни пренася на Еверест

Освен най-високия връх на Хималаите любителите на екстремните изживявани може да разгледат онлайн и върховете Елбрус в Европа, Аконкагуа в Южна Америка и Килиманджаро в Африка

296 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Услугата за виртуални разходки Google Street View достигна и до най-високата точка на света. От днес любителите на планинските пейзажи ще имат възможността да посетят лагера на Еверест в Непал, съобщава Daily Mail.

„Независимо дали проучвате планината за следващото ви голямо приключение или я изследвате в комфорта и топлината на дома си, надяваме се да се наслаждавате на тези гледки от върха на света", коментира Дан Фрединбърг от Google Inc. в своя личен блог.

Освен най-високия връх на Хималаите любителите на екстремните изживявани може да разгледат онлайн и върховете Елбрус в Европа, Аконкагуа в Южна Америка и Килиманджаро в Африка.

„Благодарение на Google Maps вече можете да се пренесете моментално на тези върхове и да се наслаждавате на пейзажите, без да се тревожите за лавини, падащи камъни, процепи и опасности, свързани с времето", допълва още Фрединбърг.

В началото на март България влезе официално в списъка със страните, поддържани от платформата Street View. От Google започнаха снимките на българските улици през 2012 г., като за целта родните населени места бяха заснети с 15 коли-камери. Лицата и регистрационните номера на автомобилите, които са попаднали пред обективите, са замъглени от съображения за сигурност.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg