Google отчете 22% ръст на приходите

Продажбите на компанията са достигнали 16 млрд. долара

Google отчете 22% ръст на приходите
124 ~ 1 мин. четене

Интернет гигантът Google увеличи приходите си през второто тримесечие на годината с 22%. Продажбите на компанията са достигнали 16 милиарда долара. След прихващане на комисионните, заплащани на рекламните партньори на Google, приходите са 12.8 млрд. долара, или с почти 500 млн. долара над прогнозите на анализаторите.

Въпреки добрият резултат печалбата на компанията (6.08 долара на акция) е под очакванията на анализаторите, чиито прогнози възлизаха на 6.25 долара на акция. Нетната печалба на Google e 3.42 млрд. долара, или 4.99 долара на акция (без специални ефекти печалбата е 6.08 долара за акция). За сравнение през същия период миналата годината печалбата е била 3.23 млрд. долара, или 4.77 долара на акция.

На годишна база нараства броят на платените кликове на реклами в Google с 25%. Междувременно приходите на клик падат с 6%. Потребителите все по-често използват мобилните си телефони, за което рекламодателите плащат по-малко.

Ръководството на Google напусна Никеш Арора, който отива в Softbank като заместник-председател, а бившият ръководител на продажбите Омид Кордестан заема мястото му, предаде БГНЕС.

Приходите от уеб сайтовете на Google са се увеличили с 23% до $10.94 млрд., като продажбите чрез мрежовия бизнес, включващ дъщерни сайтове са се повишили със 7% до $3.42 млрд. В момента в Google работят 52 069 души.Подкрепи Economic.bg