Google представи нова функция в търсачката си

Това е част от новия подход на компанията към търсенето на информацията в интернет, който цели да предложи много повече на потребителите по отношение на разбирането на реалните обекти

Най-голямата търсачка в интернет ще предлага ‘графика на знанието’ (‘knowledge graph’) за по-добро визуализиране на информацията, свързана с търсените резултати. За какво точно става дума? Когато търсим по ключова дума в Google, резултатите са линкове към уеб страници, свързани с нея. В допълнение към тях обаче, в дясната част на страницата, Google показват ‘knowledge graph’ с информация, свързана с търсеното понятие, или термин, предава digital.bg.

Това е част от новия подход на Google към търсенето на информацията в интернет, който цели да предложи много повече на потребителите по отношение на разбирането на реалните обекти, и на връзките между тях. Например, ако търсите Vincent Van Gogh в Google, ‘графика на знанието’ вдясно от резултатите ще покаже кратка информация за личността на художника, в това число рождено място и дата, семейство, и творчество. Тук може да има снимки, факти, описания, бъдещи събития свързани с неговите картини, и други подобни.

По този начин, от Google се надяват да научите много по дадена тема без да напускате страницата с резултатите, а това означава, че времето за намиране на онова, което ви трябва ще намалее. Засега тази опция не е достъпна за всички страни по света, тъй като от Google са решили да правят услугата достъпна поетапно, и въпреки че в първоначалния анонс беше обявено, че Knowledge Graph стартира най-напред в САЩ, оказва се, че не навсякъде на територията на страната ма достъп до нея.

Причината за това е, че все още има работа по актуализирането на Knowledge Graph, тъй като за момента се предлага много повече информацията, отколкото може да е полезна за потребителят. Така че, ако се вярва на източниците, Knowledge Graph може да се активира във всеки момент за всеки един регион. Трябва само да проверявате редовно, за да видите кога ще бъде активиран и за вас.

 

Коментари: 0