Град в САЩ въведе задължително притежание на оръжие

Членовете на градският съвет на град Нелсън в щата Джорджия единодушно гласуваха Наредба за защита на семейството

268 ~ 1 мин. четене

Малък град в американският щат Джорджия реши всяко семейство да притежава оръжие. Надеждите на властите са по този начин да се попречи на повишения ръст на криминогенната обстановка в района, съобщава агенция "Асошиейтед прес". Град Нелсън е с население от 1300 жители.  Новата разпоредба обаче не предвижда наказания за онези, които не я изпълнят.

Членовете на градският съвет единодушно гласуваха Наредба за защита на семейството. В нея се допуска изключение само за хора с психически и физичеки проблеми и осъждани. Защитниците на идеята твърдят, че така искат да защитят правото за притежаване на оръжие.

Според някои нововъведението ще намали броя на престъпленията и посегателствата, тъй като текстът е сигнална лампа към нападателите и те няма да смеят да посягат на хората и домовете в града. Според други обаче нищо няма да се промени.

Дуейн Кроник, един от вносителите на това предложение подчертава, че новото решение от една страна е предупреждение до всички криминогенни фактори в района, а от друга изразява поддръжка към досегашното право всеки да може да притежава оръжие, естествено при спазване на определени от закона условия.

Подкрепи Economic.bg