Гриша Ганчев купува 40% от ЦСКА

Христо Стоичков застава начело на клуба като президент

6584 ~ 1 мин. четене

Досегашният собственик на "Литекс" Гриша Ганчев може да влезе с участие от 40% в собствеността на ЦСКА, съобщи Гонг, позовавайки се на в. "Труд". Новината ще е факт до дни. Освен над половин дузина играчи, които се чакат от Ловеч на "Българска армия", оттам ще дойде и Стойчо Стоилов, който да бъде главен скаут на ЦСКА.

Легендата българския футбол Христо Стоичков вероятно ще е новият президент на ЦСКА. Длъжността обаче ще бъде с далеч повече правомощия от тези, които досега изпълняваше Димитър Пенев. Стоичков ще играе ролята и на изълнителен директор на "армейците". Пената ще остане в клуба, но като почетен президент.

Босът на ЦСКА Димитър Борисов потвърди за готвените структурни промени в клуба. Според него всичко трябва да бъде официално обявено в следващите няколко дни. „Засега повече няма какво да коментирам, но смятам, че всичко, което предвиждаме ще бъде единствено в плюс за ЦСКА. Отборът ще бъде подсилен както спортно-технически, така и финансово. А появата на Стоичков на „Армията” е възможно най-естественото нещо за клуба”,  заяви Борисов.

Той допълни още, че идеята за влизането в клуба на Гриша Ганчев е назрявала от седмици наред и не е плод само на провала в последния кръг в битката за титлата.

Най-вероятно до края на седмицата на пресконференция от ЦСКА ще обявят промените и ще начертаят план за близките години.

Подкрепи Economic.bg