"Хемус" готова през 2018 г.

Строителството на отсечката от Ябланица до Ловеч трябва да започне следващата година

Снимка: БГНЕС

Автор: Атанас Христов

Северната магистрала "Хемус" би трябвало да е готова през 2018 г. Такъв срок са си поставили управляващите, стана ясно от думите на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева, която взе участие в националната конференция "Добрите практики при изграждането на АМ "Тракия" Лотове 2, 3 и 4".

Срокът обаче зависи от източниците на финансиране, допълни Терзиева, цитирана от Фокус. Регионалният министър добави, че строителството на първия участък трябва да започне през следващата 2014 г. "Това ще е участъкът от Ябланица някъде до Ловеч, като в момента там се правят предпроектни проучвания", поясни Терзиева.

По отношение на автомагистрала "Тракия" министърът отбеляза, че има сформирана комисия към Агенция "Пътна инфраструктура", която следи за преглеждането на всички пътища, които са в гаранция. "Ако има допуснати нарушения или качеството не е изпълнено правилно ще бъдат предприети мерки. Аз лично контролирам тази комисия и изчаквам да видя какви предложения ще направят колегите от комисията", каза Десислава Терзиева.

Изцяло завършената "Тракия" беше открита преди точно две седмици - на 15 юли 2013 г.

Коментари: 0