Христо Бисеров е напуснал страната

Информацията не е потвърдена официално засега

76 ~ 1 мин. четене

Христо Бисеров е напуснал страната, съобщи Българското национално радио, позовавайки се на свой източник. Информацията не е потвърдена официално засега. Мобилните телефони на депутата от ДПС днес са изключени.

По-рано днес софийска градска прокуратура образува досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков. В съобщение на прокуратурата се казва, че "на 06.11.2013 г., следобед, главният прокурор Сотир Цацаров е получил от председателя на ДА "Национална сигурност" писмена справка, съдържаща информация за евентуално извършени престъпления против финансовата и данъчната система. Информацията касае лицата Христо Бисеров и Ивайло Главинков".

Междувременно парламентът прекрати депутатските пълномощия на доскорошния депутат от квотата на ДПС, и заместник-председател на Народното събрание. Гласуваха 171 народни представители, от които 138 – „за”, 10 – „против” и 23 се въздържаха. Депутатите, които бяха против и се въздържаха, бяха от групата на ГЕРБ.

ГЛАСУВАЙТЕ за Социално отговорната компания на 2013 г.

Подкрепи Economic.bg