IAG планира възможно излизане на Испания от еврозоната

Консорциумът, обединяващ British Airways и Iberia заяви, че е създал кризисна управленска група, която започва работа по проекта „Излизане на Испания от еврозоната”, за да обмисли как подобно събитие би рефлектирало на целия бизнес в еврозоната

International Consolidated Airlines Group (IAG) заяви днес, че изготвя планове за непредвидени обстоятелства и за възможно излизане на Испания от единната европейска валута, което е и най-смелото признание за европейска компания относно подобни действия.

IAG - консорциум, обединяващ British Airways и Iberia, заяви, че е създал кризисна управленска група, която започва работа по проекта „Излизане на Испания от еврозоната”, за да обмисли как подобно събитие би рефлектирало на целия бизнес в еврозоната. Групата се среща на всеки 2 седмици.

Междувременно International Airlines Group отчете загуба от 390 млн. евро за първите шест месеца на годината и предупредиха, че "няма да бъде възможно да избегнат загуба на работни места.

Испанската авиокомпания Iberia пострада най-много, като през периода оперативните й разходи се увеличават до 263 млн. евро. От IAG коментират, че ще финализират плана си за преструктурирането й до края на септември. Приходите на групата се увеличават с 10% до 8.5 млрд. евро спрямо 7.8 млрд. евро година по-рано.

Коментари: 0