Индийска телевизия снима филм за туризма в България

Екипът е пристигнал в страната ни на 27 юли и ще остане до 8 август

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Индийският туристически телевизионен канал "Travel XP HD" е в България, за да снима рекламен филм за България като туристическа дестинация, съобщиха от икономическото министерство. Екипът е пристигнал в страната ни на 27 юли и ще остане до 8 август. Целта на рекламната продукция е повишаване информираността за възможностите за туризъм в България сред индийските туристи и увеличаване на техния брой у нас.

Филмът за дестинация България ще бъде излъчван регулярно по индийския ТВ канал. Откъси от него ще бъдат качени на интернет страницата на индийската телевизия, а допълнително ще бъде разпространяван и по други индийски канали.

Програмата на снимачният екип включва заснемане на обекти в София - катедралата "Св. Александър Невски", Народен театър "Иван Вазов", Софийски университет "Св. Климент Охридски", централни улици и алеи на София, Боянската църква, монумент "Камбаните", Парк "Витоша". Екипът ще бъде и в Пловдив, където ще посети Стария град, централна пешеходна улица, хълм „Бунарджик" с монументи, Римски стадион, Римски амфитеатър, архитектурен резерват "Старинен Пловдив". Индийският телевизионен канал ще заснеме и известни туристически курорти по Черноморието, сред които КК "Албена", КК "Слънчев бряг", нос Емине, град Несебър, река Камчия.

През 2013 г. в следствие на стратегията по популяризиране на България в Индия като туристическа дестинация от Службата по търговско-икономическите въпроси-Индия се реализираха първите организирани индийски туристически групи, последната от които 43 души корпоративни туристи.

Индийският пазар е вторият най-бързо растящ след китайския, независимо от икономическата криза и обезценяването на индийската рупия. През 2020 г. се очаква броят на пътуващите индийски туристи да нарасне до 50 млн. души годишно. Те са известни с високата си платежоспособност при пътуване в чужди дестинации. Средногодишно разходите им възлизат на около 200 млн. евро.

Коментари: 0