Лазаров: Строежът на "Тракия" бе дълъг учебен процес

Научените уроци са полезни, както за проектантите, строителите и надзора, така и за всички останали професии включени в процеса, смята председателят на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Лазар Лазаров

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Изграждането на АМ "Тракия", продължило близо 50 години, бе дълъг учебен процес. Това каза днес председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Лазар Лазаров на конференцията "Добрите практики при изграждането на АМ "Тракия" лотове 2, 3 и 4". "Научените уроци са полезни, както за проектантите, строителите и надзора, така и за всички останали професии включени в процеса", смята той.

Събитието беше открито от министъра на Регионалното развитие Десислава Терзиева и зам.-министъра на транспорта информационните технологии и съобщенията Петър Киров. Конференцията се провежда в рамките на проект "Доизграждане на АМ "Тракия" лот 2, 3 и 4", съфинансиран от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет чрез Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г.

Събитието е фокусирано върху добрите практики при изграждането на АМ "Тракия". В него участват представители на държавни ведомства, строителни компании и експерти в пътното строителство.

Коментари: 0