Изграждането на Лъвов мост на две нива започва през август

Ключови столични булеварди ще бъдат изцяло ремонтирани със заем от ЕИБ, става ясно от думите на Йорданка Фандъкова

Автор: Атанас Христов

Изграждането на кръстовището на две нива на Лъвов мост може да започне съвсем скоро - още през август. Това става ясно от думите на кмета на София Йорданка Фандъкова в интервю за портала на българските общини kmeta.bg. Фандъкова поясни, че още следващата седмица се очаква да се подпише строителното разрешително за проекта и строителството може да започне още от август.

Изграждането на Лъвов мост на две нива ще се финансира с част от заема от 50 млн. евро, който Столична община договори с Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Общината също ще участва във финансирането. Йорданка Фандъкова обаче обясни, че окончателното одобрение ще стане през септември. В 3-годишната инвестиционна програма са включени 21 обекти от основната транспортна инфраструктура на столицата.

"Предвижда се ремонт и на "Цариградското шосе". Той ще се прави поетапно", поясни Фандъкова. По думите й ремонтът на етапи се налага, за да не се блокира движението в града.

"В програмата влизат и участъци от "Ботевградско шосе", там вече говорим за един участък, в който има, наистина доста неприятни вълни. Ще се рехабилитират части от бул. "Владимир Вазов", от бул."Сливница" - мостът на "Захарна фабрика", Панорамният път - там където не е бил ремонтиран досега, част от бул."Прага", която не е била ремонтирана досега. Тоест в тази програма са включени наистина важни булеварди. Идеята е, да се спре кърпенето. На всички е ясно, че когато се направи цялостно преасфалтиране и реконструкция на булеварди, забравяме за кърпенето, както това стана булевардите "Ломско шосе", "Черни връх", "Бъкстон", "Мария Луиза", припомня Йорданка Фандъкова.

Цялото интервю четете на kmeta.bg

Коментари: 0