Иван Йорданов разбрал от интернет, че е назначен за зам.-министър

Консулът ни във Франкфурт е отказал да бъде заместник на Зинаида Златанова и ще остане на сегашната си длъжност

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Премиерът Пламен Орешарски назначи Илия Ангелов и Иван Йорданов за зам.-министри на правосъдието. Така правителствената пресслужба обяви, че вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова вече има своите двама заместници. В съобщението до медиите беше пусната и визитка на Йорданов, който в момента е консул във Франкфурт.

Пред "Капитал" обаче Йорданов е отрекъл да е приемал да става зам.-министър на правосъдието и категорично е отказал да бъде такъв. "Не съм давал съгласие. Към 5:30 българско време ми се обадиха от министерство на правосъдието да ми съобщят информацията. Казах им, че не съм давал съгласие да заемам тази длъжност", коментира консулът пред изданието.

Оказа се, че Йорданов не се е чувал нито с премиера Пламен Орешарски, нито с вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова. Разбрал от интернет за назначението си, а официалното му потвърждение дошло от обаждането от министерството, откъдето му съобщили, че има заповед на премиера.

"Предполагам, че става дума за техническа грешка. Не ми е представяно официално предложение и аз не съм приемал", каза Йорданов.

Той потвърди, че възнамерява да продължава да изпълнява длъжността си на консул във Франкфурт.

Коментари: 0