Махнаха съобщението за назначенията в правосъдното министерство

От сайта на Министерски съвет изчезна новината, че Илия Ангелов и Иван Йорданов са новите зам.-министри в министерството

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Съобщението, че премиерът Пламен Орешарски е подписал назначенията на Илия Ангелов и Иван Йорданов за заместник-министри на правосъдието беше свалено от сайта на Министерски съвет. Причината е, че пред "Капитал" самият Йорданов отрече да е приемал да бъде заместник на Зинаида Златанова.

"Не съм давал съгласие. Към 5:30 българско време ми се обадиха от министерство на правосъдието да ми съобщят информацията. Казах им, че не съм давал съгласие да заемам тази длъжност", коментира консулът ни във Франкфурт пред изданието.

Министерството на правосъдието е било потърсено за коментар по случая, но от там са отказали да коментират, като са заявили, че ще има официално съобщение след заседанието на МС утре.

Премахването на съобщението подсказва, че назначението на Иван Йорданов вероятно ще бъде обявено като грешка или някакъв вид объркване. Очаква се утре на правителственото заседание да бъде обявено друго име, което заедно с Илия Ангелов ще се "справя с проблемите в съдебната система".

"Предполагам, че става дума за техническа грешка. Не ми е представяно официално предложение и аз не съм приемал", коментира самият Йорданов.

Коментари: 0