Измервателните уреди на "Лукойл" са монтирани

Това е установил екипът на международната компания за сертифициране SGS, който вчера заедно с митничари проверяваше данъчен склад на компанията

188 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Навсякъде по продуктопровода на "Лукойл България" от Бургас до София са монтирани нужните измервателни системи, които могат да предават данни в реално време към системата на Агенция "Митници". Това съобщиха от компанията, във връзка с повторната проверка на Агенция "Митници" в петролните бази на "Лукойл".

Заключението е на наетият от "Лукойл" екип на международната компания за сертифициране SGS - България, който вчера заедно с митничари проверяваше данъчен склад на компанията, чийто лиценз беше отнет, а впоследствие възстановен от съда.

Според изискванията на процедурата в Агенция "Митници" е изпратен отново актуализиран график, по който при осигурено подаване на горива по продуктопровода да се извърши задължителният метрологичен контрол в присъствието на митнически служители, както и свързването към митническата система за предаване на данни в реално време, посочват още от компанията.

В съобщението до медиите те прилагат и всички документи, подписани от експертите на SGS.

Подкрепи Economic.bg