Жерар Депардийо прави франчайзинг на ресторантите си в Русия

Френският актьор отваря първите си заведения със скара в Санкт Петербург и Москва

Автор: Николай Марченко

Френско-руският актьор Жерар Депардийо планира за открие в Русия собствена верига ресторанти за бързо хранене. Това разкри филмовата звезда пред френското списание Casemate.

Първата закусвалня ще бъде открита в Санкт Петербург, а следващата ще е в Москва. Актьорът планира и разширение на веригата на по-късен етап. В ресторантите ще се предлага предимно скара, разкрива самият Депардийо.

"Веригата ще функционира на принципа на франчайзинга - вече продадох правата на заинтересовани руски предприемачи. Аз няма да участвам пряко в управлението на заведенията. Просто експортирам френско ноу-хау", казва Депардийо.

Актьорът е опитен ресторантьор - собственик е на заведение с френска кухня La Fontaine Gaillon, базирана в Париж. Депардийо освен това притежава агенцията за недвижими имоти Cogimmo, винарската изба и бутик за нита La Cave a Gerard ("Пещерата на Жерар"). Както и хотела Cyran R плюс авиокомпания със същото име, чийто авиопарк се се състои от един-единствен самолет.

Според Lenta.ru през май миналата година Депардийо се е регистрирал като „едноличен търговец” в Руската федерация и обеща да отвори ресторант в автономната република Мордовия, където има адресна регистрация. Засега тези планове не са осъществени, а през март 2014 г. пусна ексклузивна серия часовници „Гордея се да съм руснак”.

През януари 2013 г. Жерар Депардийо получи руско гражданство, като руският му паспорт бе връчен лично от президента Владимир Путин. Актьорът взе гражданство заради "данък богатство" на президента – социалист Франсоа Оланд в родната си Франция, достигащ до 70% от доходите. 

Коментари: 0