КНСБ: Напускането на Дянков е облекчение

Оставката е свързана със спешното емитиране на допълнителен дълг - тези 800 млн. лв.

76 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Напускането на Симеон Дянков го приемам с известно облекчение, защото е известно, че КНСБ имаше основните спорове през тези 4 години с него по отношение на общата финансова, икономическа, бюджетна и подоходна политика. Това каза за БНР лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

"Доколкото разбирам, има своите основания за оставката и тя е свързана със спешното емитиране на допълнителен дълг - тези 800 млн. лв., които трябва да бъдат платени днес, до края на седмицата, както беше обещано на земеделските производители, които не са предвидени във фискалната рамка."

На въпрос по повод рождения ден на КНСБ ли се е чул днес със Симеон Дянков, Пламен Димитров отговори: „Във връзка със състоянието на нещата в България, рождения ден на конфедерацията, естествено. Той все още пътува от САЩ за София.

Той направи много грешки. И се надявам неговата оставка да даде възможност както на премиера, така и на цялото правителство да промени рязко политиката, която касае икономическата и социална такава, допълни още Пламен Димитров.

Подкрепи Economic.bg