КТБ е опера в 3 действия, в 4-то Искров ще бъде задържан

Кольо Парамов, финансист

Цитат на деня:

КТБ е опера в 3 действия, в 4-то Искров ще бъде задържан
256 ~ 2 мин. четене

"КТБ е опера в трето действие. В четвърто действие очаквам да бъде задържан Искров, за да се отпуши целият проблем". Това заяви финансистът и бивш главен ревизор на БНБ Кольо Парамов пред Нова тв.

Парамов, който е и бивш депутат от БСП, видя умисъл в създалата се ситуация и прогнозира, че държавата ще загуби много пари.

"1 600 000 000 са парите над онези 100 000 евро за онези елитни вложители в банката, които трябва да бъдат обезвъзмездени плюс парите на няколко от държавните предприятия, фирми и фондове. Ние трябва да осигурим до 100 000 евро на всички вложители, които имат тези суми около 2 100 000 000 евро. Тези пари обаче са целият фонд за гарантиране на кредитите. Ние събираме 15 години тези пари и сега трябва да ги осигурим и оголваме цялата банкова система", обясни Парамов.

Вчера икономистът Стив Ханке, известен като "бащата" на валутния борд у нас, даде интервю за БНР, в което заяви, че според него КТБ трябва да бъде оставена да фалира и е грешка, че БНБ е поискала помощ от МВФ и ЕС.

"Ако тази работа се мотае до изборите, ясно е, че тази зависимост ще стигне до по-тежък фалит, отколкото очаква Стив Ханке", категоричен бе Кольо Парамов.

Според него заради това, че в банката има пари на елитни хора, "това бързо няма да стане". Той обясни, че в тази банка си държат парите политици, общественици и хора от съдебната система.

"Трябва да се намери човек, който да въздейства върху Управителния съвет, според мен това е Хърсев, за да се направят предложения кой, как ще бъде обезщетен и кой и кога ще може да търси разликата от своите пари", заяви Парамов.

"Искров не осъзнава, че той е потенциален затворник. Нещата ще се развиват в негативна посока, ако той не напусне банката", добави финансистът.

Коментари: 0