Кадиев: С мерките на кмета "Топлофикация" ще фалира

Основният проблем според общинския съветник е, че хората не си плащат сметките

92 ~ 1 мин. четене

Общинският съветник от БСП Георги Кадиев се обяви против предложените от кмета на София Йорданка Фандъкова мерки за намаляване сметките за парно и топла вода.

Вчера кметът оповести няколко стъпки, които вънамерява да изложи на заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък. Георги Кадиев прогнозира, че ако нейните идеи се реализират, то "Топлофикация София" ще фалира, предаде БНР.

Това, което предлага Фандъкова е да не се начисляват лихви, ако абонатът не се е издължил навреме и въвеждане на таван за отчитане процента на сградната инсталация. Кадиев обаче смята, че основният проблем на общинското дружество е, че много от абонатите не си плащат сметките.

"Като се срине "Топлофикация", тогава веригата цялата тръгва, ще се срине Булгаргаз, ще се окаже, че в София няма как да се отоплявате, освен с ток примерно, ще изгърмят електрическите системи, защото те не са пригодени, това са 400 хиляди домакинства, които са на парно, не може да ги оставите без парно, нали така, ако ги оставите - те как ще се отопляват? Тези прибързани решения са изключително спорни", коментира той.

Подкрепи Economic.bg