Кандидат-кмет на Виена призова ЕС да спре санкциите

Лидерът на австрийските националисти иска "спешен диалог с Москва", за да не страдат фермерите

Кандидат-кмет на Виена призова ЕС да спре санкциите
160 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Европейският съюз (ЕС) незабавно да свали санкциите от Руската федерация (РФ). За това призова кандидат-кметът на австрийската столица Виена Хайнц-Кристиан Щрахе.

Политикът представлява опозиционната националистическа Австрийска партия на свободата. Хайнц-Кристиан Щрахе е категоричен, че Брюксел “трябва да се върне към намиране на дипломатическо решение на разногласията” с Москва относно ситуацията в Украйна.

“Само няколко дена след влизането си в сила, санкциите нанесоха щети на отечественото селско стопанство”, припомни на колегите си австрийският националист, цитиран от ИТАР-ТАСС.

ЕС се мъчи как да намали последиците им. Вместо това да приканва РФ към диалог, с безполезната си политика на санкции, те дърпат нашето селско стопанство към пропаст”, размаха пръст Щрахе. Според политика, за да не се допусне ескалация в отношенията с Москва заради Киев е необходимо “спешно да се отменят всички санкции”.

“Методи oт времето на Студената война не могат да бъдат използвани в решението на конфликта през XXI век”, смята кандидат-кметът на Виена. Хайнц-Кристиан Щрахе от самото начало критикуваше въвеждането на рестрикции срещу Русия. Според него сътрудничеството с Федерацията “осигурява работни места на 30 хил. души”. 

Коментари: 0