Ким Чен Ун стана баща на момиче

Денис Родман обяви новината след второто си посещение в КНДР за тази година, въпреки обтегнатите отношения между САЩ и Северна Корея

308 ~ 1 мин. четене
Автор: Михаела Зарева

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун се сдоби с първата си дъщеря преди няколко месеца. Това твърди американският баскетболист Денис Родман, който беше на посещение в Северна Корея миналата седмица. Династията на Ким е начело на страната от 30 години, а с раждането на първото отроче на младия лидер, бъдещето на фамилията в управлението изглежда гарантирано.

През изминалата година се появиха снимки на съпругата на Ким Чен Ун – Ри Сол Ю, на които тя изглежда бременна. Официално потвърждение на слуховете за бремеността ѝ така и не се появи, a малко след това, Ри Сол се скри от обществеността за няколко месеца, връщайки се през октомври 2012 г.

Денис Родман, който се определя като приятел на семейството, разказал пред британското издание „The Guardian”, че дори държал в ръцете си бебето. „Държах в ръцете си детето на Ким и си поговорих със съпругата му, госпожа Ли Сол. Той е добър баща и има красиво семейство”, заявява Родман, цитиран от Reuters.

Макр че малката Чу И засега е единственият наследник на Ким Чен, шансовете ѝ да наследи династията са нищожни, имайки предвид традициите в КНДР, според които само мъже имат правото да управляват страната.  

Ким Чен Ун е третият член на фамилията Ким, която управлява КНДР. Смята се, че е на тридесет години. Той бе официално обявен за лидер на комунистическата република през 2010 г., въпреки че има двама по-големи братя.

Подкрепи Economic.bg