Кметът на Ню Йорк хванат да се движи с превишена скорост

Медия засне бясното каране на шофьорите в кортежа на новия градоначалник Бил де Блазио

116 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Новият кмет на Ню Йорк Бил де Блазио бе обвинен в прилагане на двойни стандарти, след като отказа да коментира нарушаването на пътните правила от кортежа му, съобщава BBC News.

Критиците на градоначалника припомнят, че на скорошната си пресконференция де Блазио е призовал за повече контрол върху безопасността на трафика в мегаполиса.

По време на беседата си с журналисти кметът на Ню Йорк прочете малко изявление във бръзка с пътния инцидент, твърдейки, че безопасността на пътя за него имало огромно значение.

По-рано обаче репортери заснеха видео, на което се вижда кортежът на кмета да се движи с превишена скорост, минава на червено и преминава в други ленти без спецсигнал.

В полицията на Ню-Йорк, чиито сътрудници са шофьори в кортежа на де Блазио, заявиха, че всички служащи минават специален курс по безопасността на движение и по отбрана.

Планът на де Блазио за безопасността на пътя включвал ограничаване скоростта в градските пространства, инсталиране на голям брой видеокамери и увеличаване на глобите за превишена скорост.Подкрепи Economic.bg