Константинов: 160 хил. гласа и сте в парламента

Ако хората не гласуват на изборите, те на практика дават право на гласове от гетата, коментира бившият председател на „Информационно обслужване“

3770 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

За да влезете в парламента като партия, ви трябват около 160 хил. гласа. Бариерата от 4% засяга само действителните гласове. Това заяви в ефира на bTV проф. Михаил Контантинов, експредседател на директорския борд на „Информационно обслужване“.

„Ако хората не гласуват на изборите, те на практика дават право на гласове от гетата, които в голямата си част са купени, да решат кой да управлява“, каза проф. Константинов. „Не пишете нищо по бюлетините, не ги късайте и не гласувайте за малки партии, защото гласовете ви се губят, ако сте решили така, по-добре си стойте в къщи“, съветва експертът.

Според него около 1 млн. българи са извън страната, но имат право на глас. „Когато се знае, че хората няма да гласуват, защото не са в България, вътре между членовете се разпределят негласувалите. Истината е, че има купени цели избирателни комисии“, твърди професорът.

Константинов пресметна, че при влизането на пет партии в парламента и по около 25% за водещите две партии, ГЕРБ и БСП ще имат по 75 депутатски мандата.  

Подкрепи Economic.bg