Край с приватизацията на „БДЖ-Товарни превози“

Причината е запорът върху дяловете на дружеството

268 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Конкурсът за приватизацията на "БДЖ-Товарни превози" EOOД е прекратен от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК), съобщиха от ведомството. В последните месеци се търсеше купувач на 2 325 087 дяла, или 100% от капитала на "БДЖ-Товарни превози", които са собственост на "Холдинг БДЖ" ЕАД.

Прекратяването на приватизацията е заради писмо от "Холдинг БДЖ", в което собственикът на "Товарни превози" пише, че засега не могат да кажат кога ще бъде вдигнат запора върху дяловете на приватизиращото се дружество. Решението АПСК е съгласувано с Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, добавиха от АПСК.

След няколко отлагания на продажбата на държавното дружество тя най-накрая беше спряна. Още, когато зае поста си новият министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов обеща да спре приватизацията на "БДЖ-Товарни превози", но не посочи защо.

В края на май за пореден път АПСК удължи за трети път срока за подаване на обвързващи оферти за приватизация на "БДЖ-Товарни превози".

Коментари: 0