LG c над 10 млн. продажби на LTE-смартфони

Компанията ще атакува по-висок пазарен дял с "широка гама от различни висококачествени LTE-смартфони"

160 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Южнокорейската компанията LG обяви, че за момента е продала повече от 10 млн. смартфона с поддръжка на четвъртото поколение мрежи (LTE), съобщава порталът GSMArena.

LG свързва успеха си на пазара на LTE-смартфоните с редица фактори - продажбите на устройства по целия свят, а не само на някои местни пазари, ранното навлизане на пазара на LTE-устройствата, както и големите продажби на смартфоните LG Optimus G. Според прогнозите на Strategy Analytics, продажбите на LTE-смартфони може да достигнат до 275 млн. броя, което може да превърне LG в една от водещите компании на пазара.

През тази година корейският производител възнамерява да вдигне нивото и да увеличи дела на своите LTE-смартфони на пазара, повишавайки продажбите им тройно. Според директора на мобилното подразделение на LG, това ще бъде постигнато чрез "широка гама от различни висококачествени LTE-смартфони".

Грандиозните планове на LG за тази година не изглеждат невъзможни. По време на Mobile World Congress, който завърши миналата седмица в Барселона, корейският производител представи новия си флагмански смартфон LG Optimus G Pro с поддръжка на четвъртото поколение мрежи, както и линията LTE-смартфони F-Series. Двата продукта впечатлиха посетителите на форума и дадоха надежда на представителите на компанията, че плановете им ще се осъществят.

Подкрепи Economic.bg