Lamborghini 5-95 Zagato излиза в серия

Суперколата е създадена по поръчка на един от най-големите колекционери на Lamborghini в света - Алберт Спийс

Автор: Божидара Иванова

Моделът Lamborghini 5-95 Zagato, който бе представен в началото на седмицата, ще се произвежда серийно, съобщи изданието Autocar. Решението бе взето от производителите заради положителната реакция и големия интерес на публиката на фестивала за автомобилен дизайн Concorso d'Eleganza Villa d'Este, където машината бе показана за първи път.

Спортният автомобил е създаден съвместно от италианската марка Lamborghini и легендарното ателие за дизайн Zagato. Моделът бе произведен в един единствен брой, но от компанията обявиха, че машината ще бъде изградена в още екземпляри, но на този етап не се уточнява броят им.

Суперколата е създадена по поръчка на един от най-големите колекционери на Lamborghini в света - Алберт Спийс. Вероятно той няма да бъде доволен от новината, че поръчаната от него кола няма да бъде само в един екземпляр.

За база на Lamborghini 5-95 Zagato е използван моделът Gallardo LP570-4. Дизайнерът на новата машина е изградил типичната за Zagato двойна извивка на покрива. Предната и задната част на автомобила са напълно нови, но отново типични за марката Lamborghini.

Коментари: 0