Логистиката създава 10% от БВП на Европа

Развитието на товарната транспортна логистика и създаването на благоприятна среда за ефективно функциониране на логистичните системи е приоритет в работата на Министерството на транспорта

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Логистичният сектор участва с 10% в брутния вътрешен продукт (БВП) на Европа. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов на откриването на конференция: "Технологични тенденции в логистиката: Продукти и решения".

Развитието на товарната транспортна логистика и създаването на благоприятна среда за ефективно функциониране на логистичните системи е приоритет в работата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, каза още министър Папазов. По думите му, водещ фактор в този процес е модернизирането на транспортната инфраструктура.

Данаил Папазов подчерта, че основна част от усилията на министерството са насочени към развитието на инфраструктурата по приоритетните трансевропейски направления и изграждането на интермодални възли в ключови точки на територията на страната.

"Паралелно с това се стремим да внедряваме и нови технологии в отделните видове транспорт. Интелигентните транспортни системи позволяват не само намаляване на разходите, но и повишаване на качеството на предлаганите услуги и по-ефективно функциониране на транспортно-логистичната система", каза в заключение министър Папазов.

Коментари: 0