Лондон все по-несигурен за оставането си в ЕС

Финансовият министър Джордж Озбърн коментира, че съюзът трябва да се промени, за да остане Великобритания в него

68 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Европейският съюз (ЕС) трябва да се промени, за да остане Великобритания в него. Това е мнението на британският финансов министър Джордж Озбърн, цитиран от Wall Street Journal. Той все пак изрази надежда, че това ще се случи и няма да се стигне до крайния вариант.

"Британците са много разочаровани от ЕС. Имат усещането, че твърде много решения, които са свързани с тях, се вземат далеч в Брюксел", каза Озбърн. "Нашите граждани се питат може ли наистина Брюксел да реши най-належащите им проблеми и да създаде заетост и просперитет", допълва той.

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън повтаря, че страната му е по-добре като част от ЕС, към когото се присъедини през 1973 г., за да си осигури достъп до единния европейски пазар, който е жизненоважен за британската икономика, и за да има глас в управлението на съюза, пише изданието.

Камерън обаче иска да отвоюва обратно част от делегирания на Брюксел национален суверенитет на фона на настъпилите промени в европейските институции заради кризата в региона.

Подкрепи Economic.bg