Lufthansa набира скорост

Плановете на германският национален превозвач са до 2015 г. да повиши оперативната си печалба до 2.3 млрд. евро

3629 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Втората по големина авиокомпания в Европа Deutsche Lufthansa AG съобщи, че усилията й за преструктуриране започват да дава резултати, сред които повишаване на ефективността и подобряване на печалбата.

Коригираната спрямо разходите за преструктуриране оперативна печалба на превозвача за второто тримесечие на 2013 г. се повишава до 438 млн. евро, а година по-рано беше 269 млн. евро. Без да се имат предвид корекциите, оперативната печалба на Lufthansa намалява с 27% до 431 млн. лв., става ясно от съобщение на базираната в Кьолн компания. Продажбите на превозвача са почти без промяна и остават на ниво 7.89 млрд. евро, пише Bloomberg.

Главният изпълнителен директор на Lufthansa Кристоф Франц се опитва да постига икономии чрез план, който включва закриването на 3500 работни места и прехвърляне на целия континентален трафик от основните центрове към Germanwings - "лоу кост" превозвача на германците Lufthansa.

Плановете на германският национален превозвач са до 2015 г. да повиши оперативната си печалба до 2.3 млрд. евро. Lufthansa потвърди очакванията си за по-високи нива на продажбите и оперативната печалба през тази година, но не даде повече подробности.

Подкрепи Economic.bg