“Луфтханза Техник” се разширява в София

Компанията подписа дългосрочни договори за наем с Tishman International, която разработва и управлява първокласни офис и търговски площи по цял свят

1176 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Една от водещите компании в поддръжката, възстановяването и капиталовите ремонти на самолети - германската "Луфтханза Техник София" отвори нов офис в сграда А2 в Sofia Airport Center (SAC), съобщиха от бизнес комплекса. Компанията подписа дългосрочни договори за наем с Tishman International, която разработва и управлява първокласни офис и търговски площи по цял свят.

"Луфтханза Техник Груп" откри подразделението си в София през 2007 г., с което създаде петата висококонкурентна база за основен ремонт и поддръжка на тясно-корпусни самолети в Европа. По думите на изпълнителния директор на "Луфтханза Техник София" Рюдигер Хьобен-Стьормер, офисът е от стратегическо значение за компанията, тъй като позволява удобно обслужване на клиенти от Северна Америка и Близкия Изток.

"Луфтханза Техник София" съвместно предприятие между "Луфтханза Техник Груп" (80%) и "Бългериън авиейшън груп" (20%). През последните 5 години компанията създаде едно от най-модерните съоръжения в Европа, инвестирайки над 40 млн. евро за развитие на своята ремонтно-техническа база на летище "София" и превръщането й в една от най-мащабните в Европа.

Именно това е причината, поради която компанията-майка Lufthansa Technik е взела решение да базира централите на повечето от стратегическите си отдели именно в България. Lufthansa Technik е сред водещите компании в поддръжката, възстановяването и капиталните ремонти на самолети с над 26 000 работници и повече от 4.1 млрд. евро приходи за последната година.

Дългосрочен договор за наем с Tishman International подписа и "ИнтерАгри България" АД, ексклузивен вносител на марката New Holland. Фирмата предлага широка гама машини, които отговарят на нуждите и изискванията на българските фермери. Компанията е избрала да позиционира офиса си в SAC, заради устойчивата политика на бизнес центъра.

Подкрепи Economic.bg