Мениджърите в Zynga се разбягват

Заради лошите перспективи пред компанията, водещите й ръководители я напускат

Най-малко четирима водещи мениджъри са напуснали компанията за онлайн игри Zynga през този месец, пише Bloomberg. Компанията страда сериозно от забавянето на растежа, което пък обезценява и акциите.

През този месец генералният мениджър на "Mafia Wars 2"Ерик Бетке съобщи в интервю, че е напуснал. Компанията обяви официално, че и генералният мениджър на "CityVille" Алан Патмор се е преместил да работи в Kixeye.

Я-Бинг Чу, вицепрезидентът на мобилното подразделение на Zynga, и Джеръми Щросър, генерален мениджър в компанията, също са напуснали постовете си, съобщават запознати източници, пожелали анонимност.

В началото на август стана ясно, че главният оперативен директор Джон Шапърт също е бил освободен от поста си.

Откакто компанията дебютира на борсата, акциите й поевтиняха с 68%. Това доведе до сериозен спад на капитала, който се използва за компенсации на персонала.

 "Zynga продължава да бъде номер 1 в индустрията, като привлече най-големите таланти в разработването на игри в социалната мрежа", коментира говорителят на компанията Дани Дудек. "Горди сме с нашите екипи, които работят усилено, за да създадат следващото поколение социални игри", каза той.

Ерик Бетке, който се присъедини към Zynga през 2009 г., каза, че иска да си почине малко от работата. Останалите, за които се смята, че са напуснали, са отказали коментар за агенцията.

Марк Пинкъс наскоро започна да реорганизира компанията си, за да я върне към растеж и да я ориентира към мобилния сегмент на пазара на игри.

През второто тримесечие обаче Zynga шокира пазарите със загуба от близо 23 млн. долара и обяви, че очаква резултатите да продължат да се влошават през годината.

Коментари: 0