Mercedes пукса 13 нови модела

Планира се и нова версия на S-класата, която ще бъде както с обичайните размери, така и като дълга база, кабрио и лимузина

3704 ~ 1 мин. четене

По време на пресконференция на Daimler Group в Щутгарт Дитер Цече, изпълнителен директор на групатаq обяви,че Mercedes ще пусне 13 нови модела.

Сред тях се открояват компактния GLA, който ще бъде върху базата на А-класата, както и нов като концепция високопроходим автомобил, за който все още всички детайли се пазят в тайна.

Спорде думите на Цече, работата по джипа е напреднала, но не се прави обществено достояние поради изискванията на конструкторите ,които доуточняват последните подробности. Моделът се работи в предприятието на компанията в град Тускалуса, щат Алабама в САЩ.

Планира се и нова версия на S-класата. Тя ще бъде както с обичайните размери, така и като дълга база, кабрио и лимузина. "Моделът ще бъде еталон по отношение на разход на гориво, безопасност, комфорт и дизайн", добави Дитер Цече.

Първите появи на новите модели на Mercedes се очакват в средата на годината.  Компанията ще се стреми да повиши комфорта на купето и на първо място икономичността на двигателите.

Подкрепи Economic.bg