Microsoft пуска Windows 8.1

Обновлението идва в момент, когато продажбите на традиционните настолни и преносими компютри продължават да намаляват

124 ~ 1 мин. четене

Microsoft пуска дългоочаквания Windows 8.1 за свободно изтегляне в четвъртък. Подобрената операционна система има за цел да се справи с някои от проблемите, които потребителите имаха с Windows 8, коренно различната операционна система, която се опита да преодолее разделението между таблети и компютри.

Обновлението идва в момент, когато продажбите на традиционните настолни и преносими компютри продължават да намаляват, защото потребителите купуват най-новите смартфони и таблети. Той също идва в момент на преход за Microsoft, тъй като компанията започва да се фокусира върху устройства и услуги, а не само софтуер.

По-рано този месец, Microsoft сключи сделка за придобиване на Nokia за повече от 7 милиарда долара. Microsoft също търси нов изпълнителен директор на мястото на Стивън Балмър, който обяви миналия месец, че планира да се пенсионира през следващата година.

Актуализацията е безплатна за настоящите собственици на Windows 8. От утре ще започнат и продажбите на новата версия за всички останали, като тя ще замести напълно своя предшественик Windows 8.

Новата платформа ще се предлага и предварително инсталирана на компютри и таблети, като тя ще се появи и на устройства с по-малки екрани до около 7 инча.

Подкрепи Economic.bg