Миков отказа извънредно заседание за имунитета на Сидеров

Аз няма да свиквам извънредно заседание, тъй като през следващата седмица предстои редовно, обясни председателят на парламента

Снимка: БГНЕС

88 ~ 1 мин. четене

Сам няма да решавам дали имунитетът на Волен Сидеров да бъде свален, както поиска главният прокурор Сотир Цацаров. Това съобщи във Видин пред журналисти председателят на Народното събрание Михаил Миков, цитиран от Kmeta.bg.

Това е вторият случай от 1990 година насам, когато се иска имунитет по време на парламентарна ваканиця. Първият е бил по времето на председателството на Александър Йорданов, когато бил поискан имунетът на депутата от БСП Александър Лилов. Александър Йорданов не е решил сам, а е свикал извънредно заседание на парламента.

Аз няма да свиквам извънредно заседание, тъй като през следващата седмица предстои редовно, обясни Михаил Миков. Дори да вземе сам решение, след това то трябва да бъде препотвърдено от парламента.

Според председателя на Народното събрание случаят Волен Сидеров се обсъжда повече от политическа гледна точка, отколкото от законова.

Михаил Миков се срещна с журналисти във Видин, тъй като е избран за депутат от видинския район. Преди да стане председател на НС той имаше срещи с пишещите всяка седмица. Сега те са рядкост, но не са прекъснати.

Коментари: 0