Мобилно приложение ще помага на шофьорите при ПТП

Приложението е разработено от застрахователната компания ”Интерамерикан България” и ще помага на потребителите в случай на застрахователно събитие

300 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Застрахователната компания „Интерамерикан България” пуска на пазара мобилно приложение, което ще помага на потребителите в случай на застрахователно събитие. Приложението носи името „Мобилен асистент” и е насочено предимно към шофьорите със сключени автомобилни застраховки „Гражданска отговорност” и „Автокаско”, съобщиха от компанията.

Основната цел на „Мобилен асистент” е да дава указания на потребителите при настъпване на застрахователно събитие. Приложението съдейства на потребителите си да се свържат чрез него със съответните органи на реда, за да регистрират произшествието. То може да локализира мястото на събитие чрез GPS приемника на устройството, освен това предлага на ползвателите си да заснемат уврежданията по своя автомобил, както и да оставят свой телефон за контакт. В случай, че автомобилът не е в движение поради събитието, Асистентът при щета ще предложи на клиентите си да се обадят директно от него на асистиращата компания, която ще репатрира увреденият автомобил.

Услугата е достъпна само за клиенти на ”Интерамерикан България” и може да се използва само от потребители с мобилни устройства  с операционна система Android.От компанията възнамеряват да пуснат и версии за iOS и Windows Phone.

Подкрепи Economic.bg