"Оргахим" се разделя на три

"Уайтбий мхолдингс Лимитид", "Тайдъл Уейв Трейдинг Лимитед" и "Ес Си Поликолор С.А." ще получат пропорционални дялове от разделението

92 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

"Оргахим" АД се разделя на три компании. Това стана ясно след проведеното извънредно Общо заседание на акционерите на дружеството на 16-ти август 2013 г. Акционерите са подкрепили решението на Управителния съвет за преструктуриране и предстои разделяне на активите и пасивите на дружеството между трите фирми.

От "Оргахим" оповестиха, че на "Русе Кемикълс" АД са прехвърлени производството и дистрибуцията на анхидриди и пластификатори. "Оргахим Резинс" АД запазва производството на бои и лакове в "Оргахим" АД.  Тримата акционери "Уайтбий мхолдингс Лимитид", "Тайдъл Уейв Трейдинг Лимитед" и "Ес Си Поликолор С.А." ще получат пропорционални дялове от разделението в трите нови компании.

"Основна цел на двете новоучредени акционерни дружества е да спомогнат за подобряване управлението на активите и оптимизиране на корпоративната структура на компанията", заяви изпълнителният директор на "Оргахим" АД Мариус Вакароиу.

Подкрепи Economic.bg